Solisten

Evangelist | Christus | Sopraan | Alt | Tenor | Bas


Christus - Tiemo Wang

Tiemo Wang begon zijn muzikale loopbaan als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Hij volgende zanglessen bij José Scholte, Joost van der Linden en Frans Fiselier, en wordt momenteel gecoacht door Henny Diemer.

Tiemo zong rollen als Mr. Gobineau in The Medium en Ben in The Telephone; Uberto in La serva padrona en Aeneas/Sailor in Dido and Aeneas. Bij de Nationale Reisopera zong hij William in Robinson Crusoë van Jacques Offenbach in een regie van Marcel Sijm. Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan VocaalLAB Nederland, waar hij onder meer meewerkte aan Séraphin van Wolfgang Rihm, met het DoelenEnsemble in een regie van Neil Wallace. Tijdens het Holland Festival 2009 zong hij in Passion van Pascal Dusapin in een regie van Pierre Audi. In 2009 soleerde hij in Cadenza van Bob Zimmerman met de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Micha Hamel. Hij speelde de rol van proletariër in A Dog’s Heart bij De Nederlandse Opera, een nieuwe opera van Alexander Raskatov.

Afgelopen seizoen zong Tiemo onder meer in Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman bij De Nederlandse Opera, en vertolkte hij Kassandra in Oresteia van Xenakis, in een productie van Muziektheater Transparant, Asko|Schönberg en VocaalLAB Nederland. Voorts was hij te horen in het Holland festival in de voorstelling Utopia 47 met het Belgische gezelschap Bl!indman.

Dit seizoen werkt Tiemo met het Productiehuis Hollands Diep in Dordrecht en komend najaar speelt hij de voorstelling Naked Lunch met het dansgezelschap Club Guy en Roni.